Torják István

 

A Hidvégi Band frontembere, Torják István évtizedek óta színesíti a zenei palettát. Saját hangszere a szintetizátor. Vendéglátós, lakodalmas zenélésből is bőven kivette a részét, majd Esteban néven a kezdeti Budapest TV fellépőjeként volt látható. István mindig szerette a fejlődést, a minőséget, ezért hamar továbblépett.

2011-ben alapította meg a Hidvégi Band nevű formációt, melynek azóta is frontembere és tevékeny tagja. Az együttes kibontakozásában a kezdeti időszakban az ismert mulatós sztár, Jolly nyújtott nagy segítséget Istvánnak, valamint Szász M. Attila hangmérnök, aki azóta is az együttes tiszteletbeli tagja.

István kiveszi a részét a stúdiómunkálatokból is. A dalok szerkesztését gyakran ő maga végzi számítógépen, majd kidolgozás végett Attilához küldi a stúdióba. A szaxofonfelvételeket is ő készíti el.

A harmadik nagylemez megjelenése után Torják István kezdeményezte a zenekari tagcseréket, így a továbbiakban új felállásban folytatták. Napjainkban István látja el a zenekar menedzseri és fellépésszervezői feladatait is.

István menedzselésének köszönhetően a zenekar ma már a hetedik kiadott nagylemeznél tart, valamint a Sláger és a Muzsika TV állandó szereplői lettek.